آموزش کار با انواع ابزار ایمنی

ابزار ایمنی

در این مقاله قصد داریم آموزش کار با انواع ابزار ایمنی برای شما بیان کنیم. و این باور را داریم که آموزش صحیح سطح آگاهی افراد را بالا می برد و همین سبب کاهش صدمه دیدن افراد در حین کار می شود. و هر چه کارگران نسبت به ایمنی و ابزارآلات آن بیشتر آشنا شوند کمتر مرتکب اعمال غیر ایمن می شود.

 

انواع ابزار ایمنی

 

  • ابزار دستی
  • ابزار برقی

 

ابزارهای دستی

در همه جا از منازل تا اداره‌جات و صنایع یافت می‌شود و از آنجائیکه به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد، آسیب‌های ناشی از آنها نیز بسیار می‌باشد. و از آنجائیکه وسایل ساده‌ای می‌باشند همواره تصور بر این است که کار با آنها خطری ندارد و هر کسی می‌تواند از این ابزار استفاده کند.

ابزارهای دستی که عموما استفاده می‌شوند: شامل انواع آچارها، انبردست، پیچ‌گوشتی و چکش‌ها می‌باشد. کارگران هنگام کار با ابزار دستی باید از وسایل حفاظت فردی مناسب استفاده کنند و به منظور جلوگیری از وارد شدن صدمات ناشی از پرتاب ذرات به خود از حفاظ در مقابل چشم و صورت استفاده کند.

ابزار برقی

انواع ابزار برقی شامل: دریل ها, چکش های برقی, ماشین های برش, ساب, سمباده و …می باشد که در کارهای صنعتی استفاده می شود.
حال که با ابزار ها آشنا شدید می خواهیم حوادثی را بررسی کنیم که بر اثر استفاده نادرست از همین ابزار بروز می دهد.

اغلب حوادثی که در رابطه با ابزار اتفاق می افتند، به علل زیر هستند:

  1.  استفاده از ابزار نامناسب برای کار.
  2. استفاده از ابزارها در وضعیت بد
  3. عدم توجه کافی
  4. استفاده از ابزاری که آموزش مورد نیاز آن را ندیده ایم.
  5. استفاده از ابزاری که مجاز به کار گیری آن نباشیم.
  6. حمل ونگهداری ابزار به طور غلط.
  7. حمل و نگهداری ابزاری که فاقد حفاظ های لازم باشند.
  8. بکار گیری ابزار بدون استفاده از لوازم استحفاظ فردی.
  9. استفاده از وسایل برقی بدون سیم اتصال زمین.
  10. استفاده از ابزاری که به طور مناسب در دست جا نمی گیرند.
  11.  بکار بردن ابزاری که نیاز به صرف نیروی زیادی دارد.
  12. استفاده از ابزاری که نیاز به تکرار حرکت دارند.
  13. استفاده از ابزاری که سبب لرزش می شوند.

 

با ابزار ایمنی خطرات را کاهش دهیم؟

از آنجایی که در مواقعی کنترل بخش مهمی از عوامل زیان آور شغلی (شامل عوامل شیمیایی، فیزیكی، مكانیكی و بیولوژیكی) در منبع تولید یا در مسیر انتقال امكان پذیر نیست; تنها راه حل باقی مانده تجهیز پرسنل به وسایل حفاظت فردی مناسب و استاندارد خواهد بود.

وجود طیف وسیعی از خطرات شیمیایی ، فیزیكی ، بیولوژیكی و مكانیكی با خصوصیات خورندگی، برندگی، سمیت، سرطانزایی، سوزانندگی، جهش زایی و … در محیط های کاری می تواند سلامت شاغلین و حتی سایر افراد مجاور محیط های شغلی را به شدت مورد تهدید قرار دهد.

بنابراین به منظور حفظ منبع انسانی و هم چنین افزایش راندمان کار و بهره وری ، شناسایی ، ارزیابی و کنترل خطرات فوق از اهمیت بسزایی برخوردار است. وظایف یاد شده در فرهنگ ایمنی امروزی نه تنها کاری انسانی و در راستای اهداف اقتصادی و اجتماعی محسوب می شود بلكه وظیفه قانونی نیز تلقی می شود .

بایستی توجه داشت که استفاده از وسایل حفاظت فردی معمولاً آخرین روش دفاعی در مقابل شرایط خطرناک محیط های کار محسوب می شود.; در بیشتر مقررات ایمنی امروزی نظیر مقررات کمیسیون اروپایی و هم چنین اصول مدیریت نوین ایمنی، کنترل های فنی و مهندسی و در مرتبه بعدی کنترل های مدیریتی به عنوان اولین و مناسب ترین روش حفاظتی کارگران در برابر مواد و شرایط خطرناک توصیه می شوند.

به عنوان مثال اولویت بندی کمیسیون یاد شده در کنترل خطرات شیمیایی محیط های کاری به ترتیب شامل جایگزینی مواد و شرایط خطرناک با مواد و شرایط کم خطر، راه حل های مهندسی از طریق کنترل در منبع، به کارگیری تهویه موضعی و در نهایت استفاده از وسایل حفاظت فردی است.

 

مقالات دیگر: با استفاده از تجهیزات ایمنی حوادث کار را کاهش دهیم

دستکش های ایمنی حفاظت از دست و بازو در کارهای صنعتی

با علائم کفش ایمنی بیشتر آشنا شوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پشتیبانی
1
ارسال پیام به پشتیبانی سایت
نیاز به راهنمایی دارید؟