عوارض کفش ایمنی نامناسب

عوارض کفش ایمنی نامناسب

استفاده از کفش ایمنی نامناسب یکی از عوامل بروز برخی بیماری های مرتبط با پا در افراد می باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با برخی از این بیماری ها و عوارض آنها آشنا کنیم. لذا ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

کفش های ایمنی با هدف استفاده در محیط های کاری و صنعتی طراحی و روانه ی بازار شدند. این کفش ها با هدف کاهش خطرات و صدمات غیر قابل پیشگیری در محیط های کاری مانند کارخانه ها, جوشکاری ها, صنایع شیمیایی و ریخته گری, آتش نشانی ها و… به وجود آمدند. خطراتی از قبیل سوختگی, برق گرفتگی, افتادن اشیا سنگین روی انگشتان پا و ریختن مواد مذاب و شیمیایی خطرناک.
پر کاربردترین نوع کفش های ایمنی دارای قسمتی فولادی و سخت در جلوی کفش برای محافظت از انگشتان پا می باشد.

مزیت استفاده از کفش ایمنی با زره فولادی این است که از آسیب دیدگی و قطع احتمالی انگشتان پا در موقع سقوط اجسام سنگین جلوگیری می ‌کند.

عوارض کفش ایمنی نامناسب

همانطور که بسیار شنیده اید پا قلب دوم بدن است و از آن باید به خوبی محافظت شود. در واقع پا قلب عصبی است که نگهداری و مراقبت از آن در هر شرایطی باید مورد توجه قرار بگیرد.

در محیط کاری عوامل زیان آوری فیزیکی چون صدا، دما، روشنایی، اشعه، فشار و عوامل بیولوژیکی مانند ویروس ها. انگل ها، قارچ ها، باکتری ها و عوامل شیمیایی مانند مواد معلق، بخارات فلزات، گرد و غبار و دود وجود دارند. کارکنان اگر مجهز به پوشش مناسب مانند کفش های ایمنی, نباشند به طوری جدی در معرض خطر هستند.

عوارض کفش ایمنی نامناسب
کفش ایمنی استاندارد یحیی

مسائل بهداشتی, طرز قرار گرفتن پا در کفش, مسائل ارگونومیک و سایز انتخابی کفش ایمنی از عوامل موثر در سلامتی پا به حساب می آیند.
در صورتی که کفش ایمنی طوری انتخاب شود که پا در آن درست قرار نگیرد. این موضوع میتواند منجر به فرم گرفتن نادرست اسکلت بدن مخصوصا ستون فقرات شود. این موضوع میتوان در طولانی مدت سبب خسارت های جبران ناپذیری در سیستم ایمنی بدن شود.
استفاده از کفش ایمنی یا هر نوع کفش نامناسب فقط شامل عوارض و خطرات فیزیکی ظاهری نیست. بلکه گرفتاری های مزمن ستون فقرات، چشم درد و سردرد نیز از عوارض استفاده از کفش نا ایمن و غیر ارگونومیک می باشد.

از لحاظ بهداشتی نیز در صورت استفاده از کفش های ایمنی با آستری نامرغوب و غیر استاندارد, باعث بوجود آمدن مشکلاتی از قبیل میخچه و ایجاد باکتری، قارچ و بوی نا مطبوع پا می شود.

کاربرد و ویژگیهای یک کفش ایمنی مناسب

از کفش های ایمنی برای جلوگیری از خطراتی مانند سقوط اشیا سنگین, سر خوردن در محیط های پر خطر, برق گرفتگی و سوختگی استفاده میشود. خطراتی که در تمامی محیط های کاری وجود دارند و غیر قابل اجتناب هستند و تنها راه جلوگیری از آنها مجهز شدن به لوازم ایمنی مناسب و استاندار است.

ویژگی ها

یک کفش ایمنی مناسب باید دارای تمامی استانداردهای بین المللی باشد. این استانداردها حاصل کار و تحقیق میدانی کارشناسانی است که سالها تلاش کرده اند تا تعریفی درست از یک کفش ایمنی به دست بیاوردند.

راحتی یک کفش ایمنی از ملاک های مهم است؛ چون افرادی که از این کفش های برای مدت طولانی استفاده میکنند نیاز دارند که یک کفش راحت و سبک بپوشند. یک کفش ایمنی که محافظت کننده ی صد در صد باشد.اما بیش از اندازه سنگین باشد و هنگام استفاده راحت نباشد نمی تواند نیازهای مورد توقع را رفع کند.

طول عمر مفید یک کفش ایمنی باید حداکثر باشد؛ کفش های ایمنی به دلیل اینکه در محیط های کاری, ساعت ها مورد استفاده قرار میگیرند باید عمر مفید بالایی داشته باشند.

گرم بودن در آب و هوای سرد؛ یکی دیگر از ویژگی های یک کفش ایمنی مناسب این است که در فصول سرد سال بتواند پا را گرم نگه دارد مخصوصا در مواردی که افراد در محیطی باز کار میکنند.

کاهش آسیب ها؛ مواد استفاده شده در کفش های ایمنی باید از جنسی باشد که خستگی های ناشی از پا را به حداقل برساند.

برای آشنایی با سایر ویژگی های یک کفش ایمنی مناسب پیشنهاد می کنیم به مقاله ی ویژگی های یک کفش ایمنی سبک و راحت مراجعه کنید.

برخی از مشکلات پزشکی مرتبط با کفش ایمنی نامناسب

به واقع چرا استفاده از کفش های ایمنی نامناسب آنقدر مهم است که ما تصمیم گرفته ایم یک مقاله برای آن آماده کنیم و در اختیار شما بگذاریم؟
دلیل اینکه ما اصرار داریم تا تمامی افراد از کفش ایمنی مناسب استفاده کنند این است که عوارض استفاده از کفش ایمنی نامناسب یا در حالت کلی کفش های نامناسب میتواند در مواردی جبران ناپذیر باشد و فرد را با مشکلات جدید روبه رو کند.

در ادامه به برخی از مشکلات رایج که ناشی از استفاده ی کفش های نامناسب است اشاره خواهیم کرد. با امید به اینکه افراد با انتخاب کفشی مناسب با این مشکلات رو به رو نشوند.

نوروپاتی

بر طبق مطالعه ای که سال ها پیش بر روی افراد سالمند انجام شد. مشخص شد که بیشتر افرادی که از مشکلاتی مانند میخچه و پینه و… رنج میبرند. در مدت زمان های طولانی از کفش ها و پاپوش های نامناسب استفاده می کرده اند. فشارهای ناشی از کفش ایمنی نامناسب سبب بروز این مشکلات برای آنها شده است که در برخی موارد امکان درمان صد در صد آن وجود ندارد.

نوروپاتی نوعی بیماری پا ناشی از استفاده نکردن از کفش های مناسب است. که همراه با علائمی از جمله سوزن سوزن شدن پاها و کاهش توانایی حسی در بخش هایی از پا است.

عوارض کفش ایمنی نامناسب
عوارض کفش ایمنی نامناسب

این بیماری در افراد دارای بیماری دیابت بسیار شایع است. به طوری که این افراد علائمی مانند سوزن سوزن شدن پا و بی حسی آن را نادیده نمی گیرند و بلافاصله برای درمان و کنترل آن اقدام می کنند. متاسفانه در برخی موارد به دلیل گسترش این بیماری تنها راه جلوگیری از پیشروی بیشتر آن قطع عضو فرد مبتلاست.

تغییر سبک زندگی

درد پا، اختلالات پا مانند نوروپاتی و تغییر شکل پا نه تنها در ظاهر بلکه بر روی کیفیت و سبک زندگی افراد نیز به طور جدی تاثیر گذار است.

خار پاشنه

پوشیدن کفش مسطح بدون هیچ قوسی برای پشتیبانی از شکل طبیعی پا می توانند به مرور سبب تغییر شکل پا و بروز مشکلات ناشی از آن شود.

برای جلوگیری از خار پاشنه که ناشی از استفاده از کفش های ایمنی نامناسب است. زمان های استفاده از دمپایی را به حداقل برسانید و از کفی های مخصوص ژله ای استفاده کنید.

تغییر شکل ناخن ها, انگشت های پا و ایجاد کبودی

انگشتان پا در کفش های نامناسب تغییر شکل داده و به شکل کفش در خواهند آمد. شکستگی ناخن ها و فرو رفتگی ناخن ها, کبودی بخش هایی از پا و …همه از علائم استفاده از کفش های نامناسب و تنگ است. حالت حادتر این مشکلات مانند فرورفتگی ناخن های پا میتواند نیاز به جراحی داشته باشد.

تاول های ناشی از کفش ایمنی نامناسب

همه ما درد تاولهای تازه ای که در کفش می ترکند را کشیده ایم. برای پیشگیری از این مشکل باید کفش ایمنی در اندازه ی مناسب پا خریداری شود و نه تنگ تر. تنها در این صورت است که تاول ها و دردهای ناشی از آن را تجربه نخواهیم کرد.
اهمیت جوراب را فراموش نکنید
همان اندازه که خرید کفش ایمنی در اندازه ی مناسب و دارای کیفیت خوب با اهمیت است استفاده از جوراب مناسب نیز اهمیت دارد. بسیار دیده شده که افراد انواع کفش های ایمنی را بدون جوراب استفاده می کنند. که این کار اصلا درست نیست و فرد را در طولانی مدت دچار مشکلات فراوانی خواهد کرد.

در نهایت توصیه میشود که برای خرید کف در ساعات عصر مراجعه کنید. زیرا در این ساعات پاها بر اثر فعالیت روزانه معمولا تا نیم شماره بزرگ تر از ساعات دیگر روز هستند. این فرصت بهترین زمان برای خرید کفش است.
برای خرید یک کفش مناسب ارتفاع پاشنه باید 2 تا 2.5 سانتی متر در نظر گرفته شود. بهتر است قسمت پنجه و پاشنه کفش نیز یکسره و به هم پیوسته باشد.
رعایت تمامی نکات گفته شده میتواند شما را برای داشتن پاهایی سالم تر کمک کند. اما در صورت بروز هر مشکل یا احساس درد توصیه میشود که در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید و برای درمان آن اقدام کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پشتیبانی
1
ارسال پیام به پشتیبانی سایت
نیاز به راهنمایی دارید؟