ضعف در پا می تواند به چه علت هایی باشد؟

ضعف در پا

ضعف در پا می تواند علل های مختلفی داشته باشد که برخی از آنها تهدید کننده حیات ما هستند. اما درمان هایی در دسترس است که می تواند به بهبود قدرت عضلانی در پاها کمک کند.

ضعف در پا می تواند در یک پا یا هر دو پا در یک زمان بوجود بیایید. بیماری یا خستگی اغلب باعث می شود افراد احساس کنند که عضلاتشان ضعیف شده است و قدرت عضلانی شان را از دست داده اند.  اما در حقیقت ضعف حاد زمانی اتفاق می افتد که عضلات قدرت خود را از دست می دهند بنابراین، ضعف ماهیچه ای که شما احساس می کنید نتیجه از دست دادن عملکرد عضله نیست این مقاله در مورد دلایل واقعی از دست دادن قدرت در عضلات پا می باشد.

دلایل ضعف در پا

ضعف در پا

سیاتیک

شرایطی وجود دارد که می تواند باعث بروز سیاتیک شود علامت سیاتیک یک درد تابشی است که از ناحیه کمری ستون فقرات به باسن و سپس به تمام قسمت های پشتی پا می رود اگر چه ناراحتی را می توان در طول مسیر عصبی احساس کرد احتمال دارد که این مسیر از پشت کمر به باسن و سپس پایین پشت ران و ماهیچه ساق پا پیروی کند.

 علل عصبی – عضلانی

بیماری های عصبی – عضلانی می تواند منجر به ضعف در پاها شود. برخی از این بیماریها شامل اسکلروز جانبی آمیوتروپیک (ALS)، فلج مغزی، فیبرومیالژیا، مولتیپل اسکلروزیس، رابدومیلیزی، دیستروفی عضلانی، پلیمیوزیت و میاستنی گراویس هستند.

داروها

ضعف عضلانی می تواند به علت استفاده از داروهای خاص و سموم نیز ایجاد شود مثلا توکسین بوتولینوم، کورتیکواستروئیدها، استاتین ها و مسمومیت ارگانوفسفره می تواند باعث کاهش قدرت در عضلات شود.

 سندرم گیلن باره

سندرم Guillain Barre یک اختلال خود ایمنی است که به ندرت اتفاق می افتد در این حالت، سیستم ایمنی بدن شروع به حمله به اعصاب خود می کند سوزن سوزن شدن و ضعف در اندامها یکی از علائم اولیه این اختلال است.

احساسات سوزن سوزن شدن به سرعت در حال پیشرفت است و پس از آن تمام بدن را فلج می کند. سندرم Guillain-Barre در موارد شدید می تواند یک اورژانس پزشکی باشد.

سندرم خستگی مزمن

سندروم خستگی مزمن یک حالت عجیب و غریب است که در آن بیمار احساس خستگی شدید و یا احساس خستگی بدون هیچ دلیلی دارد هیچ شرایط پزشکی برای خستگی وجود ندارد اما معمولاً وقتی فرد به فعالیتهای ذهنی یا جسمی و استراحت می پردازد بدتر می شود.

 علل دیگر
  • آرتریت
  • فتق دیسک
  • تومور،
  • آبسه یا آسیب به نخاع
  • بیماری دیسک دژنراتیو یا اسپوندیلوز
  • تنگی ستون فقرات

 

درمان ضعف در پا

عموما ضعیف شدن پا مسئله ای عصبی است و نیاز به جراحی ندارد. و داروها برای درمان  این نوع بیماری ها کار ساز است.  جراحی وقتی استفاده می شود که ضعف پا منجر به فشرده سازی عصبی یا مشکل با نخاع رخ داده است.  با این حال، برای شکستگی های مهره و سیاتیک استفاده از داروی مسکن و استراحت تا 6 هفته قبل از تمرینات ساده و فیزیوتراپی توصیه شود که عضلات ضعیف را تقویت کنند.

ورزش منظم برای حفظ عضله و سلامت کلی بدن ضروری است تمرینات مانند یوگا، پیلاتس، شنا، قدم زدن و تای چی برای تقویت عضلات پا بسیار عالی هستند تمرینات را تحت دستور پزشک خود انجام دهید.

 

 

مقالات مرتبط

چرا می گویند پا قلب دوم انسان است؟

پوشیدن صندل طبی چه نقشی در درمان بیماریهای پا دارد؟

چرا پوست کف پاهایمان ترک ترک می شود؟

پیچ خوردگی مچ پا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پشتیبانی
1
ارسال پیام به پشتیبانی سایت
نیاز به راهنمایی دارید؟