ویژگی ها و مشخصات کفش ایمنی

ویژگی ها و مشخصات کفش ایمنی

یکی از مشخصات کفش ایمنی در درجه اول این است که پای افراد را از خطرات احتمالی در محیط های مختلف محافظت نماید. ما در مقاله امروز به این مورد خواهیم پرداخت و موارد و توضیحاتی را درباره ویژگی های کفش ایمنی و همچنین کفش ایمنی استاندارد از نظر OHSA، برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد. امید است که تا آخر این مطلب ما را همراهی کنید.

 

پا قلب دوم انسان است و برای ایجاد تعادل در بدن قوس قابل قبولی نیز در کف پا وجود دارد. این مهم ترین عضو بدن در صورتی که به خوبی مورد مراقبت و رسیدگی قرار بگیرد بر روی راندمان کار بسیار تاثیر می گذارد. در صورتی که کفش راحت و سبک و در عین حال ایمنی را بپوشید در روند کار و افزایش راندمان بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

 

استاندارد و مشخصات کفش ایمنی

 

کفش ایمنی یا کفش کار نوعی کفش است که برای استفاده در محیط‌های کار طراحی و ساخته می‌شود. پرکاربردترین این نوع کفش ها، مجهز به زرهی فولادی در جلو کفش است. این ویژگی از آسیب دیدگی و قطع احتمالی انگشتان پا در موقع افتادن اجسام سنگین جلوگیری می‌کند. کفش کار یکی از اولین ضروریات برای رعایت ایمنی کار است.

بر طبق الزامات سيستم مديريت HSE، عمده ترين خطر تهديد كننده پا در محيط هاي صنعتي له شدن پنجه هاي پا در اثر سقوط ناگهاني اجسام سنگين بر روي آنهاست. يا حتی برخورد جلوي كفش با قطعات تيز و برنده و آسيب ديدن پنجه پا نیز از جمله این آسیب ها مي باشد.

بنابراين براي حفاظت پا در برابر اين صدمات كفش های ايمني تولید شده اند كه در قسمت جلويي دارای پنجه هاي محافظ فولادي هستند. و كفه كفش را از يك ماده قابل انعطاف مثل پلي اورتان (PU) مي سازند. قسمت پنجه كفش بر طبق الزامات سيستم مديريت HSE به تناسب شغل افراد مي تواند از جنس چرم (عايق برق) يا PVC (عايق شيميايي) نيز باشد.

بر طبق الزامات سيستم مديريت HSE كفش ايمني كاركناني كه با برق سر و كار دارند يا در محل كارشان احتمال ايجاد جرقه وجود دارد بايد فاقد هر نوع ميخ فلزي باشد.

 

طبق استاندارد HSE که کفش ایمنی را از پوشش های حفاظتی کارهای سخت و دشوار می داند. همه‌ی افراد و کارکنان محیط های کار خطرناک باید از کفش ایمنی و پوشش ایمنی مناسب استفاده کنند.

 

مشخصات کفش های ایمنی بر اساس استاندارد HSE

 

در مورد کفش ایمنی بیشتر بدانید
در مورد کفش ایمنی بیشتر بدانید

 

طبق این استاندارد در جلوی کفش های فولادی از قطعه ای فلزی استفاده می شود تا از انگشتان پا محافظت کنند و مطابق آن تمامی کفش های کارکنانی که با برق کار می کنند و امکان برق گرفتگی در کار آن ها وجود دارد باید بدون میخ باشد تا از برق گرفتگی محافظت کند.

از جمله متریال مورد استفاده در کفش های ایمنی می توان به ماده ای انعطاف پذیر مثل پلی اورتان PU، عایقی از جنس چرم (که عایق برق است) و یا PVC که عایق شیمیایی است، اشاره کرد.

 

در واقع یک کفش ایمنی از اجزای مختلفی تشکیل شده است. این اجزاء شامل رویه کفش، پاشنه کفش، پشتی کفش، بافته کفش، آستری کفش، آستری رویه، زبانه، پاشنه، لاستیک پنجه، سرپنجه فولادی و … می باشند.

 

ماموریت اداره ایمنی و بهداشت حرفه ای (OHSA) چیست؟

 

اداره ایمنی و بهداشت حرفه ای (OHSA) موظف است با وضع قوانین و اصول ایمنی جان انسان ها را تضمین کند و خطرت را کاهش و سلامت را افزایش دهد. کارفرمایان نیز موظف هستند از قوانین OHSA تبعیت کرده و برای کارکنان خود از پوشش های محافظتی استاندارد استفاده کند. تا خطرات و صدمات پایین را برای کارکنان به همراه داشته باشد.

خیلی از افراد که در کارهای سخت و طاقت فرسا کار می کنند عموما بر اثر نداشتن کفش ایمنی و یا ملزومات ایمنی استاندارد دچار صدمه و آسیب می شوند. پس باید طبق قوانین OHSA تمام کارگاه ها و شرکت ها و … موارد ایمنی را رعایت نمایند.

 

برای مطالعه بیشتر در این زمینه پیشنهاد می کنیم نگاهی به مقاله 7 روش تشخیص کفش ایمنی اصل از تقلبی بیندازید.

 

ایمنی تنها به سه روش اندازه گیری می شود: مقاومت در برابر لغزش، سایش و راحتی.

 

مشخصات کفش ایمنی در برابر لغزش و سایش

 

بهترین شرکت تولیدی کفش ایمنی
بهترین شرکت تولیدی کفش ایمنی

 

جنس کفش ایمنی مناسب در برابر لغزش می‌تواند از جنس لاستیک باشد چون لاستیک به عنوان مانعی در برابر لغزش به شمار می‌آید. کفش های ایمنی مقاوم در برابر لغزش معمولاً عاج هایی با طرح‌های هندسی دارند. زیرا اگر زیره کفش های ایمنی لبه های بیشتری در جهت عرض داشته باشند، مقاومت بیشتری در برابر لغزش نیز خواهند داشت.

در واقع زیره هایی که به طور کامل با زمین تماس دارند مناسب استفاده در محیط های لغزنده نیستند. بنابراین باید کفشهای ایمنی کانال های بازی در کف خود داشته باشند که روغن یا آب از آن خارج شود و اصطحکاک مورد نیاز برای عدم لغزش فراهم گردد.

 

مشخصات کفش ایمنی راحت

 

کفش ایمنی راحت برای کارهای روزمره و ورزش ها و حتی شغل های سخت مورد استفاده قرار می گیرد و در صورتی که راحت نباشد ممکن است حوادث و اتفاقاتی برای پا پیش بیاید که قابل جبران نیست. در این صورت انجام کارهای روزانه برای افراد سخت می شود و بسیاری از مشکلات دیگر نیز به وجود می‌آید.

استفاده از کفش‌های نامناسب غیر اصولی علاوه بر اینکه به پاها آسیب می رسانند و راحتی را سلب می کنند. به زانوها و کمر و استخوان ها و ستون فقرات و همچنین لگن نیز آسیب های بسیار جبران ناپذیر وارد می کنند و عواقب بدی به همراه می‌آورند.

به اعتقاد بسیاری از متخصصان و پزشکان، بسیاری از بیماری های عضلانی اسکلتی به دلیل استفاده نادرست از کفش ها یا استفاده از کفش های نامناسبی می باشد. که در اثر فشار و آزارهایی که به کف پا و نواحی دیگر بدن وارد می‌شود به وجود می‌آید. خلاصه اینکه یک کفش ایمنی باید متناسب با استانداردها تولید شود و ایمنی لازم برای سلامتی پا را داشته باشد.

 

مقاله پیشنهادی برای مطالعه بیشتر؛ چرا هنگام کار کردن پاشنه پا درد می گیرد؟

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پشتیبانی
1
ارسال پیام به پشتیبانی سایت
نیاز به راهنمایی دارید؟