آیین نامه وسايل حفاظت انفرادي در محیط کار (حفاظت گوشها و كمربند ایمنی صنعتی)

حفاظت گوشها و كمربند ایمنی صنعتی

بديهی است کارگران بايد از وسائل حفاظت ایمنی انفرادی (حفاظت گوشها و كمربند ایمنی صنعتی ) که از طرف کارفرما تهيه می شود به هنگام انجام کار و جهت جلوگيری از خطرات احتمالی استفاده کنند. در واقع عدم استفاده از آنها پيامدهای غيرقابل جبرانی را در پی خواهد داشت. در ادامه این مطلب قصد داریم بیشتر در این زمینه صحبت کنیم. با ما تا پایان همراه باشید.

وسایل حفاظت ایمنی انفرادی

تجهیزات و وسایل حفاظ ایمنی شامل موارد مختلفی می شوند که برخی از آنها را در لیست زیر آورده ایم:

  1. لباس كار
  2. پيش بند
  3. كلاه ايمني
  4. حفاظت چشمها (عینک صنعتی)
  5. حفاظ گوش
  6. كمربند ایمنی صنعتی
  7. وسایل تنفسی (ماسک صنعتی و شیمیایی)
  8. حفاظت پاها
  9. محافظت از دست

حفاظت گوشها

حفاظ از گوشها در محیط هایی که با صداهای مداوم و بلند همراه است یک امر ضروری است. زیرا در صورت عدم استفاده از تجهیزات ایمنی گوش، این صدای همیشگی می تواند آسیب های غیرقابل جبرانی را به همراه داشته باشد.

برخی توصیه های زیر می تواند از آسیب های این چنینی جلوگیری کند.

  •  هرگاه در محيط كار صداها شديد و مداوم باشند اشخاصي كه در آن محيط كار مي كنند بايستي از وسايل حفاظتي پرده گوش استفاده نمايند.

حفاظ پرده گوش بايد داراي شرايط ذيل باشد:

      •  همه روزه تميز شود مگر انواعي كه پس از يك مرتبه استعمال بايد دور انداخته شوند.
      •  قبل از آنكه شخص ديگري از آن استفاده نمايد ضدعفوني گردد.
  •  وسيله حفاظتي گوشها در مقابل جرقه، ذرات فلزات و ساير اجسام خارجي بايد از نوع توري زنگ نزن، محكم و سبك با دوره چرمي باشد كه از پشت سر توسط فنر تسمه اي قابل تنظيم، روي گوشها مستقر گردد.
  •  در مواقعي كه دستگاه حفاظ گوش مورد استفاده قرار نمي گيرد بايد در جلد مخصوصي نگهداري شود تا در اثر تماس با روغن و چربي و ساير مواد خراب نشود.

حفاظت گوشها و كمربند ایمنی صنعتی

 كمربند ایمنی صنعتی

از نظر سازمان های ایمنی در سراسر دنیا یک فرد زمانی می تواند در ارتفاع کار کند که در درجه اول از خطرات آن آگاه باشد و در درجه بعدی از تمامی تجهیزات ایمنی استفاده کند تا خطرات احتمالی را به حداقل برساند.

کمربندهای ایمنی در حالت عادی در دو تیپ ساخته می شوند:

تیپ اول مانند کمربند شلوار دور کمر را می گیرد و معمولا توسط تکنسین های برق مورد استفاده قرار می گیرد.
تیپ دوم کمربندهایی هستند که کامل تر از نوع اول می باشند. یعنی به طور کامل تمام بدن را می پوشانند که به کمربندهای هارنس معروفند. این کمربندها با بندهای محکم و زیاد از کتف تا ران پا را پوشش می دهد.
از این نوع معمولا برای چتر نجات، کار در ارتفاعات بسیار زیاد و … استفاده می شود.

نکاتی مهم در هنگام استفاده و تهیه کمربندهای صنعتی

  1. کمربند ایمنی صنعتی و تسمه هايي روي شانه و ساير تسمه هاي مربوط به آن بايد از چرم محكم يا برزنتي و يا كنفي يا ساير مواد مخصوص و مناسب ساخته شود.
  2.  حداقل پهناي كمربند اطمينان 12 سانتيمتر و حداقل ضخامت آن شش ميليمتر بوده و استقامت آن در مقابل نيروي كشش براي پاره شدن نبايستي كمتر از 1150 كيلوگرم باشد.
  3. طناب هاي مهار بايد از كنف بسيار مرغوب و يا از جنس مشابه آن ساخته شده و استقامت آنها در مقابل نيروي كششي براي پاره شدن كمتر از 1150 كيلوگرم نباشد.
  4.  كمربندهاي اطمينان و همچنين كليه قطعات و ضمائم آن بايد دقيقاً و به طور مرتب مورد بازديد قرار بگیرند و قطعات فرسوده و يا خراب آنها تعويض گردد.
  5.  كمربندهاي چرمي بايد دقيقاً بازرسي شوند تا اطمينان حاصل گردد كه از طرف داخل ترك خوردگي و يا بريدگي نداشته باشند.
  6. پرچهاي روي كمربند بايد هر يك جداگانه، دقيقاً مورد بازديد قرار گيرند تا اطمينان حاصل شود كه عاري از هر گونه عيب و نقص مي باشند.
  7.  كليه قطعات و ضمائم گيره هاي كمربند اطمينان بايد داراي مقاومتي برابر مقاومت خود كمربند باشند.

 

حفاظت گوشها و كمربند ایمنی صنعتی

 

برای مطالعه بیشتر پیشنهاد می کنیم به مقاله‌های  چه زمانی باید از محافظ گوش استفاده کرد؟ و  آیین نامه وسايل‌ حفاظتي‌ ایمنی در محیط کار (حفاظت دستها و پاها) نگاهی بیندازید.

 

 

منبع: استاندارد ایران

تماس با پشتیبانی
1
ارسال پیام به پشتیبانی سایت
نیاز به راهنمایی دارید؟