نکاتی درباره ایمنی در انبار

اصول و نکات ایمنی در انبار

كار انبارداری یك شغل مهم و پرمسؤلیت است. اجناس و موجودیهای انبار باید تحت اختیار یك انباردار مسؤل باشد. بنابراین ایمنی در انبار یکی از مهم ترین و حساس ترین مواردی است که باید رعایت کنیم. ما در این مقاله قصد داریم نکاتی را در این زمینه برای شما مطرح کنیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.

نکاتی درباره انبار داری

موجودی كالاهای انبار باید در محل های محفوظ و دور از خطر بطور منظم طوری نگهداری شود كه دسترسی به ان در مواقع لزوم به آسانی میسر باشد.

درست است که نوع, مقدار و حداقل و حداکثر موجودی کالاها توسط مدیران فنی تامین می شود اما باید تمامی این موارد پیوسته توسط انباردار مورد نظارت قرار بگیرند.

مسؤلیت انبارداری را نباید در اختیار اشخاص ناوارد به انبارداری مانند سركارگر یا سرپرست كارگاه محول نمود. بنابراین به امور تداركات انبارداری و امور مربوط به ذخایر و انبار كردن باید اهمیت بسیاری داده شود .

باید تمامی کارکنان انبار به شکل درست و اصولی با ارگونومیکس، نحوه صحیح بلند کردن اجسام، و برای استفاده ایمن از کامیون و لیفت تراک آموزش دیده باشند.

باید مطمئن شد که تمامی کارگران در مورد خطرات مواد شیمیایی و ایمنی این مواد دانش و اطلاعات کافی دارند و همچنین نکات درج شده روی برگه ایمنی و برچسب روی ظروف مواد شیمیایی را به خوبی مطاله کرده باشند. ممکن است که دمای نامناسب محیط کار باعث شود که کارگران دچار استرس گرمایی و یا سرمایی در محل کار شوند.

با آموزش کارگران خطر استرس گرمایی و سرمایی را کاهش دهید و به طور کلی تمامی آموزش ها و دوره های لازم را برای پیش برد تمام امورات و کارها، مستند کنید.

نکاتی درباره چیدمان کالا در انبار

  • الف: در چیدن كالا در انبار حتی الامكان اجناس را نباید پخش چید، بلكه بیشتر از ارتفاع بجای سطح استفاده كرد. آن هم به وسیله قفسه بندی یا با استفاده از پالت، كالاها را تا حد مجاز استفاده از ارتفاع یعنی رعایت حداقل فاصله 6 سانتی متری از سقف بر روی هم قرار داد.
  • ب: بعضی از اقلام مانند قطعات فلزی را می توان بدون صدمه دیدن در محیط آزاد انباركرد.
  • ج: طول وعرض قفسها باید متناسب با اندازه اجناس باشد.
  • د: استفاده از قفسه ها در انبارها باید متناسب با محیط باشد. برای مثال، برای انبارهایی كه فقط قفسه دارند و هیچ گونه تجهیزات حمل و نقل استفاده نمی شود، فاصله آنها باید به اندازه دونفر كه به راحتی عبور كنند باشند.
  • ه: بعضی از اجناس مصرف فعلی دارند مانند ضدیخ كه بعد از زمستان باید آن را جابجا نمود تا استفاده بیشتری از فضای انبار شود.
  • و: در خصوص كالاهایی كه باید پیمانه، وزن و یا متر شوند حتی الامكان باید در نزدیك محل اندازه گیری باشند.

عوامل که باید در ایمنی در انبار رعایت کرد

تعیین زمان آموزش کارکنان انبار

در هنگام برنامه ریزی و تعیین زمان مورد نیار برای انجام وظایف و امورات گوناگون، باید زمان آموزش و تمرین نکات ایمنی و همچنین زمان های استراحت را نیز در نظر گرفت، مخصوصاً برای کارگرانی که کار سنگین فیزیکی انجام می دهند.

ایمنی مواد شیمیایی

یکی از نکاتی که باید به آن توجه کرد، تهیه و توزیع یک لیست بروز از خطرات ناشی از مواد شیمیایی می باشد. مسئله ی دیگری که اهمیت دارد، نحوه ی انتقال مواد شیمیایی و استفاده ی صحیح و درست از تجهیزات محافظ فردی مانند لباس محافظ، دستکش، عینک محافظ و دستگاه تنفس می باشد. علاوه بر این، ظروف مواد شیمیایی باید طبق دستورات و توصیه های شرکت تولید کننده برچسب گذاری و نگهداری شوند.

 

اصول و نکات ایمنی در انبار

 

تهویه

یکی از دیگر از نکات ایمنی در انبار وجود تهویه مناسب در انبار برای کاهش خطرات ناشی از دود وسایل نقلیه و بخار ناشی از باطری ها بسیار مهم و ضروری می باشد.

پرتگاه ها

سکوهای بارگیری و پرتگاه های با ارتفاع بالای ۱٫۵ متر را باید با طناب کشی و علامت گذاری قرنطینه کرد. مرتب بودن سطوح مانع از لیز خوردن و پرت شدن افراد می شود.

وجود کابل های سیم برق، شلنگ و اشیای دیگر روی کف و راه روها می تواند دلیلی برای لیز خوردن و سقوط باشد. بنابراین باید در محل پله ها از نرده ی محافظ استفاده شود.

سقوط اجسام و اشیا

برای رفع خطر سقوط اجسام، باید مواد و محصولات را در داخل قفسه ها و ردیف های مربوط به خودشان قرار داد. برای جلوگیری از سقوط محصولات می توان آنها را بلاک کرد و به شکلی چیدمان کرد که در هم قفل شوند. ارتفاع ستون ها را نیز باید کم کرد.

تعیین مکان های بدون خطر

یکی از دیگر از نکات ایمنی در انبار علامت گذاری و تعیین مناطق بدون خطر روی سکوها بارگذاری، راه رو ها و مسیرهای عبور و مرور ماشین ها، دستگاه های حمل، جابه جایی بار و بالابر نیز ار موارد مهم دیگر است .

استفاده از لیف تراک

تمامی لیفتراک هایی که در انبارها مورد استفاده قرار می گیرند باید به صورت دوره ای سرویس شوند. همچنین افرادی که از لیفت تراک استفاده می کنند می بایست تمام بند ها و پرتوکول های ایمنی را رعایت کنند. و هر سه سال یک بار عملکردشان با لیفت تراک مورد ارزیابی قرار بگیرد. پیش از استفاده از لیفت تراک، لیفت باید چک و بررسی شود.

 

مقالات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پشتیبانی
1
ارسال پیام به پشتیبانی سایت
نیاز به راهنمایی دارید؟