پوشیدن ماسک بهتر است یا شستن دستها؟

پوشیدن ماسک

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دیلی‌میل پژوهشگران آمریکایی در ماه مارس بیش از هزار نفر از کارکنان ناو یواس‌اس روزولت را که ۴۷۰۰ نفر خدمه دارد. تحت بررسی قرار دادند و مشخص شد آن‌هایی که پوشیدن ماسک را جدی گرفته اند دست‌کم ۲۵ % کمتر از سایر افراد به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

این بررسی نشان داد ماسکزدن تاثیر بیشتری نسبت به فاصله‌گیری اجتماعی در کاهش انتشار ویروس کرونا داشته است. به طوری که باعث کاهش میزان عفونت از ۷۰ درصد به ۵۴.۴ درصد شده است که کاهشی ۱۵ درصدی است.

حدود ۶۲ درصد از کارکنانی که گفت بودند به طور مرتب دست‌هایشان را می‌شوند دچار عفونت شدند. در حالیکه در افرادی که دست‌هایشان را به طور مرتب نمی‌شستند. این رقم ۶۵ درصد بود، یعنی تفاوتی سه درصدی.

به گفته این پژوهشگران شیوع کرونا در این کشتی جنگی به خاطر سرایت گسترده ویروس میان خدمه آن رخ داد. که علائم خفیفی داشتند یا بی‌علامت بودند.

این مطالعه همچنین نشان داد کسانی که گزارش کردند اقدامات پیشگیرانه را در برابر ویروس کرونا انجام داده‌اند. نسبت به آن‌هایی که اقدامات پیشگیرانه را جدی نگرفته‌اند به میزان قابل توجهی کمتر در خطر ویروس کرونا بوده‌اند.

 

در چه مواقعی پوشیدن ماسک الزامی است؟

اگر شما فردی سالم هستید باید فقط در مواقع ضروری از آن استفاده کنید. مثلا در جاهای شلوغ مانند: مترو و اتوبوس و مراکز خرید و… و سعی کنید فاصله 1 متری را از سایرین حفظ کنید.

چرا باید ماسک بزنیم؟

ویروس تازه شناخته شده در ترشحات دستگاه تنفسی فوقانی مبتلایان وجود دارد. یعنی از طریق عطسه، سرفه یا هنگام صحبت‌ کردن از فاصله نزدیک با فردی که مبتلاست به افراد دیگر می‌رسد.

اگر کسی بیمار است (حتی اگر علائمی نداشته باشد) ویروس در دستگاه تنفسی فوقانی او وجود دارد و از طریق راه‌هایی که ذکر شد همراه با ریزقطرات از دهان یا بینی او خارج می‌شود. و می‌تواند روی مخاط بینی و چشم و دهان کسانی که در فاصله کمتر از یک و نیم متری او قرار دارند قرار بگیرد و آن‌ها را بیمار کند.

برای این‌که این ریزقطرات گرفتاری ایجاد نکنند دو گروه هستند که باید حتما ماسک بزنند؛ اولین گروه بیماران هستند. در این مورد باید گفت حتی کسانی که هنوز علائم بیماری را ندارند هم می‌توانند ناقل ویروس باشند. اما شدت انتقال آن کمتر از کسانی است که علائم دارند و با عطسه و سرفه ویروس را به خارج پرتاب می‌کنند.

بنابراین اولین گروهی که ماسک می‌زنند باید بیماران باشند به خصوص آنانی که علائم دارند و قدرت انتشارشان بالاتر است. دومین گروه کسانی هستند که از بیماران مراقبت می‌کنند. مانند مادری که فرزندش کرونا دارد و مجبور است از او مراقبت کند و هنگام دارو یا غذا دادن باید به او نزدیک شود.

 

مقاله پیشنهادی؛ آیا همه ی کودکان باید ماسک بزنند؟ + ویژگی های ماسک بچگانه

 

افراد سالم در چه زمانی ملزم به پوشیدن ماسک هستند؟

پوشیدن ماسک توسط افراد سالم فقط در مواقعی که اجبارا در مراکز تجمع به ویژه در مترو و اتوبوس حضور پیدا می‌کنند و نمی‌توانند فاصله دو متری را از سایرین (مسافران) حفظ کنند ضرورت دارد.

ماسک‌ زدن افراد سالم در فضای آزاد هنگام پیاده‌روی ضرورتی ندارد و به علت نقشی که در ایجاد بازار سیاه در فروش ماسک ایفا می‌کند می‌تواند برای جامعه مشکل‌آفرین باشد.

استفاده از ماسک توسط افراد سالم در صورتی که ناقل ویروس باشند می‌تواند از انتقال ویروس از آن‌ها به سایرین جلوگیری کند، اما ماسک در جلوگیری از انتقال ویروس از دیگران در صورتی که فاصله دو متری رعایت نشده باشد نقش چندانی ندارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پشتیبانی
1
ارسال پیام به پشتیبانی سایت
نیاز به راهنمایی دارید؟