سلامت پا

سلامت پا

سلامت پا باید مقدم بر همه چیز شمرده شود چون پا قلب دوم ما لقب گرفته است.آیا تا به حال با این جمله مواجه شدید که پا قلب دوم انسان است. این جمله مهم بودن یک کفش مناسب را نشان می دهد. و  کاملا صحت دارد برای آنکه کاملا این جمله معروف را درک کنید کافیست به مدت نیم ساعت با یک کفش نامناسب پیاده روی کنید.

آنگاه متوجه خواهید شد که کاملا این گفته صحت دارد. و پا حقیقتا قلب دوم انسان است.برای شما نکات جالب سلامتی داریم. پاهایی که هر روز مسافت های طولانی با آنها راه می رویم و از کوچه ها و خیابان ها عبور می کنیم، یکی از حیاتی ترین اعضای بدن انسان است که قلب دوم هم نامیده شده است.

سلامت پا

با توجه به موضوع سلامت پا، تهیه ی پاپوش مناسب اهمیت بسیار دارد. همان گونه که ما به لباس اهمیت می دهیم به کفش نیز باید توجه داشته باشیم. کفش های نامناسب علت اصلی درد پا هستند. البته بسیاری از افراد به دنبال مد بوده، به راحتی کفش اهمیت نمی دهند.

 

اهمیت خرید کفش در سلامت پا

وقتی برای خریدن کفش می روید باید در لحظه ای که آن ها را می پوشید به پای تان راحت باشد. تصور نکنید که بعداً پس از چند بار پوشیدن بهتر می شود. اگر کفش در لحظه ی امتحان کردن برای پای تان اندازه و راحت بود، فوراً آن را انتخاب کنید و به سراغ کفش دیگری نروید.

در حقیقت کفش ناراحت و نامناسب می تواند اندام شما را از جلوه بیاندازد. چون پاهای شما تمام وزن بدن تان را تحمل می کنند. وقتی آن ها در عذاب باشند راه رفتن، ایستادن و حتی نشستن شما به گونه ای دیگر خواهد بود. علاوه بر آن، این وضع نامطلوب باعث پشت درد و گردن درد شما می شود.

وقتی به فکر کفش مناسب و راحت برای خود هستید، طبیعی است که به دنبال کفشی راحت، تخت، دمپایی، کتانی و کفش ورزشی بگردید. آخرین انتخاب شخص می تواند علاوه بر کفش های ذکر شده، داشتن یک جفت کفش بندی یا کفش پاشنه بلند باشد.

بانوان باردار حتماً باید کفش تخت یا کفش های پاشنه پهن با ارتفاع کمتر از ۵ سانتی متر بپوشند. اولین کاری که بعد از چند ساعت کار در اداره انجام می دهیم در آوردن کفش پاشنه بلند از پا و کشیدن نفس راحت است.

 

سلامت پا

مضرات کفش پاشنه بلند

1.کمر درد

هنگام راه رفتن با کفش پاشنه بلند تمام فشار بدن روی کمر متمرکز می‌شود. این مساله باعث می شود که گردش خون شما در این نواحی کاهش پیدا کند که با درد در کمر و مفاصل ران همراه خواهد بود.

2.فشار زیاد در مچ پا

در کفش پاشنه بلند پایتان فشار زیادی را متحمل خواهد شد. فشار روی پاشنه ی پاها نهایتا درد شدیدی در پاهایتان ایجاد خواهد کرد. در کفش راحتی تمام وزن بدن شما پخش خواهد شد اما وقتی کفش پاشنه بلند پایتان باشد، این وزن روی پاشنه ی کفش شدید و غیر قابل کنترل می‌شود.

3.راه رفتن نامتعادل

ممکن است با پوشیدن کفش های پاشنه بلند ممکن است تعادل شما از دست برود و باعث پیچ خوردگی و لغزیدن شما شود. و همچنین ممکن است عضلات و تاندون‌ها هم دچار کشیدگی و التهاب شوند. پیاده روی با کفش های مناسب فواید زیادی دارد اما با پاشنه بلند فقط ضرر است.

4.فشار بر روی ستون فقرات

تراز طبیعی ستون فقرات با پوشیدن کفش پاشنه بلند به هم می‌خورد، که باعث درد بسیاری خواهد شد.بعلاوه کرختی و سوزش هم محتمل است.

5.فرورفتگی ناخن‌های پا

علت اصلی فرو رفتن ناخن در گوشت پا پوشیدن کفش های نامناسب و پاشنه بلند است.و همان طور هم که می دانید برداشتن این ناخن‌ها، زمانی که پزشک از ابزار تیزی برای اینکار استفاده می‌کند، درد بسیاری خواهد داشت.

تاثیر کفش های صاف و بدون پاشنه در سلامت پا

دکتر «مایک اونیل» جراح و متخصص «ارتوپدی» معتقد است که هم کفش تخت و هم کفش های پاشنه بلند اگر به مدت طولانی پوشیده شوند می توانند باعث بروز مشکلاتی شوند. او می گوید پاها برای پوشیدن چنین کفش هایی طراحی نشده اند. اندازه ی پاشنه ی ایده آل در حدود ۵/۲ تا ۳ سانتی متر است.

کفش های تخت و صاف را می توان ۲ روز در هفته پوشید اما مشکل این جاست که بسیاری از افراد ماه ها پی در پی از آن ها استفاده می کنند. این مشکلات به خصوص در تابستان که مردم بیشتر از کفش های راحتی و صندل استفاده می کنند پدید می آید.

مواردی در افراد ۲۰ تا ۳۰ ساله دیده می شود که در تعطیلات با صندل یا کفش های بندی و راحتی به استخر یا پیاده روی می روند و بعد با پشت درد و کمر درد از تعطیلات برمی گردند.

کفش های تخت باعث می شوند افراد به جای راه رفتن پاهای خود را روی زمین کشیده و لخ لخ کنند که باعث به هم خوردن حالت بدن می شود. علاوه بر این، کفش های بی بند، پا را به طرف جلو لغزانده و باعث می شود شخص به جای بلند کردن پاها و درست راه رفتن با تنبلی پای خود را روی زمین بکشد.

 

نکاتی برای خرید کفش

1.براي پاي راست کفش بخريد

برخی از افراد سایز هر دو پا ممکن است یک اندازه نباشد  و ممکن است يکي از پاها بزرگ‌تر از ديگري باشد.برای پای کوچکتر می توانید از کفی طبی استفاده کنید.

2.بعدازظهر به خرید بروید

توصیه می شود که اول صبح به خرید نروید و این کار را به غروب آفتاب به بعد و شب محول کنید.  پاها در پايان روز و بعد از چند ساعت راه رفتن و ايستادن، اندازه بزرگ‌تري نسبت به ساعات اوليه روز دارند.

نکته: اگر شما از آن دسته افرادی هستید که کمردرد دارید و از آن رنج می برید. حتما با دقت بیشتری کفش‌هایتان را انتخاب کنید و سعی کنید کفش‌های استاندارد و طبی به پا کنید، زیرا این کمردردها گاهی از عواقب پوشیدن کفش‌های نامناسب و غیر استاندارد هستند.

3.اندازه کفش

قبل از خرید کفش حتما آن را بپوشید و سپس آن را خریداری کنید. زیرا ممکن است اندازه پاها تغيير کند. براي خريد کفش حتماً خودتان برويد و آن را در مغازه بپوشيد و امتحان کنيد و صرفاً به خاطر اينکه کفشي اندازه کفش قبلي تان است، آن را نخريد.

4.پنجه کفش

هنگام خرید کفش حتما به پنجه های آن توجه کنید و از خرید پنجه خیلی نازک و پهن خودداری کنید. انگشت‏های پای شما بايد در کفش راحت بوده و روي هم قرار نگيرند. دقت کنيد انگشت شست به اندازه کافي جا داشته باشد و راحت بتواند حرکت کند. کفش نبايد آن قدر گشاد باشد که هنگام راه رفتن پاشنه پا از کفش بيرون بيايد.

5.رویه مناسب

کفشي با رويه مناسب بخريد. جنس رويه کفش بايد نرم و قابل انعطاف باشد. کفش‏هاي چرمي‏، مناسب ترين جنس رويه هستند. کفش‏هايي با رويه پلاستيکي مناسب نيست و موجب تعريق و بوي بد پا مي‏شود. کفش‏هاي پارچه‌اي و برزنتي هم براي فصول گرم سال انتخاب مناسبي هستند.

6.جنس کفش

بهترین جنس برای یک کفش جنس چرم است. قسمت بيروني و خارجي کف کفش که با سطح زمين تماس دارد، بايد از جنس محکم و با دوام بوده و سطح آن هم صاف و ليز نباشد. قسمت داخلي کفي بايد نرم باشد تا پا در آن احساس راحتي کند.

7.پاشنه کفش

از خرید کفش های پاشنه بلند و یا خیلی تخت خودداری کنید. زیرا کفش‏هاي پاشنه کوتاه آسيب کمتري به پاها مي‏رسانند، اما کفش‏هاي بدون پاشنه با کفي تخت مناسب نيستند. بهتر است پاشنه کفش باید بین 5-3 سانتي‌متر باشد.

نکته: خانمها در دوران بارداری باید کفش‌هایی بپوشند که فشار زیادی بر پا و ناحیه پشت وارد نکند. معمولا در این دوران، بین نیم تا یک نمره، تغییر سایز خواهند داشت که با توجه به این تغییر، باید کفشی مناسب انتخاب کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پشتیبانی
1
ارسال پیام به پشتیبانی سایت
نیاز به راهنمایی دارید؟