چگونه بوی بد پا خود را از بین ببریم؟

بوی بد پا

بوی بد پا همانند بوی بد بدن و بوی بد دهان مشکل ناخوشایندی است و که  سبب خجالت زدگی فرد در جمع خانواده و یا دوستان می‌شود. اما علت چیست؟ خیلی از ما اغلب مشکل عرق و بوی پا را تجربه می‌کنیم، اما برای عده‌ای دیگر این مشکل خیلی جدی تر و همیشگی است.

 

بوی بد پا بیشتر در مکان های مانند باشگاه و یا نماز خانه که فرد مجبور می شود کفش خود را از پاهایش دربیاورد. باعث خجالت افراد خواهد شد. ما در این مقاله به شما خواهیم گفت که چکار کنید تا بوی بد پا شما کاملا از بین برود با ما همراه باشید.

مطالعه‌ی انجام‌گرفته توسط بنیاد پوست و مو آمریکا نشان می‌دهد معمولا تعریق بیش از حد پا موجب ایجاد بوی بد پا می‌شود. این مشکل معمولا در دوران کودکی و بلوغ آغاز می‌شود و می‌تواند بر روند زندگی افراد حتی تأثیر بگذارد. افرادی که به این مشکل دچارند با رعایت این نکات بهداشتی می‌توانند از شر بوی پا خلاص شوند.

روش هایی برای خلاصی از بوی بد پا

تعریق زیاد پا معمولا با بررسی نشانه‌ها و آزمایش‌هایی بر روی پا تشخیص داده می‌شود. یکی از روشهایی که می توان این بو را کمتر کرد انجام آزمایش نشاسته

توسط پزشک پاست. در این روش پزشک محلول ید را بر کف پا می‌مالد و وقتی خشک شد، روی آن نشاسته‌ی ذرت می‌پاشد. اگر تعریق پا بیش‌ازحد باشد، نقاطی از پا به رنگ آبی تیره در می‌آیند.

نکاتی که با رعایت آنها بوی بد را می توان کاهش داد

رعایت نکات بهداشتی

هر روز حتما پاهایتان را بشویید و بعد همه‌ی قسمت‌های پا را به‌طور کامل خشک کنید. بعد تکه‌ای پنبه را به سرکه آغشته کنید و لای انگشت‌هایتان را با آن مرطوب کنید. می توانید از  برس پای ضدباکتری نیز استفاده کنید این کار کمک زیادی خواهد کرد. اما اگر دچار ترک پا یا اگزما پوستی هستید، از این برس‌ها استفاده نکنید.

ناخن‌هایتان را همیشه کوتاه و تمیز نگه دارید. زیرا این کار از بروز قارچ ناخن جلوگیری می‌کند.می توانید سوهان ناخن نیز بکشید.

دلایل بوجود آورنده بوی بد پا

 

تعریق بیش‌ازحد پا ممکن است در هردو پا یا یکی از آنها اتفاق بیفتد. علت دقیق این اتفاق هنوز معلوم نیست،‌ اما به‌نظر می‌رسد فعالیتبیش‌ازحد غدد تعریقی و عوامل ژنتیکی در این موضوع نقش مهمی بازی می‌کنند.

استرس روزمره،

برخی جراحات در بافت ساختمانی پا،

زیاد ایستادن بر روی پا،

پوشیدن یک کفش به‌صورت مداوم و هر روز،

عدم رعایت بهداشت فردی،

تغییرات هورمونی در بدن (مخصوصا در نوجوانان و زنان باردار)

و ورزشکارانی که مشکل عفونت‌های قارچی مانند «بیماری پای ورزشکاران» دارند، از دلایل ایجاد بوی پا هستند.

هوای گرم باعث تشدید این عمل خواهد شد. و هوای نامساعد می‌تواند شرایط را بدتر کند و حتی موجب ترک و تاول‌هایی در پا شود.

براساس اعلام انجمن آمریکا پاپزشکی، واضح‌ترین نشانه‌ی بوی پا این است که پا زیادی عرق کند. این تعریق بیش‌ازحد به‌گونه‌ای است که برخی دائما پایشان داخل کفش می‌لغزد. همچنین ممکن است ظاهر پا رنگی سفید و حالتی مرطوب پیدا کند و حتی عفونت‌های پا نیز ایجاد شوند. رطوبت دائم پا موجب ترک‌خوردگی پوست می‌شود و به عفونت‌ها اجازه‌ی پیشرفت می‌دهد.

این باکتری‌ها و تعریق زیاد موجب ایجاد بوی بد پا می‌شوند. آنهایی که از هایپرهیدروز (تعریق بیش‌ازحد و غیرطبیعی) رنج می‌برند، شاید استرس‌های عاطفی و نگرانی ناشی از بوی پا را تجربه کنند و این موجب بدتر شدن وضعیت روحی‌شان می‌شود. نگرانی ناشی از تعریق پا و انزوا، بیشتر در نوجوانان مبتلا به «هایپرهیدورز کف‌پایی» مشاهده می‌شود.

بوی بد پا

استفاده از محلول‌های طبیعی ضدقارچ

محلول سرکه سیب

برای درمان موقتی بوی پا می‌توانید از سرکه سیب استفاده کنید. برای این کار یک مقدار از سرکه سیب را با یک دوم لیوان آب ترکیب کنید و پاهایتان را در آن قرار بدهید تا باکتری‌ها از بین ببرید، سرکه سیب با خاصیت ضدقارچی‌اش دارد.

چای

استفاده از چای نیز می‌تواند به درمان بوی پا کمک کند. 2 تا 3 عدد چای کیسه‌ای را در یک لیتر آب بریزید. چای را به روش همیشگی‌تان درست کنید. سپس اجازه بدهید خنک شود و پاهایتان را به‌مدت ۲۰ دقیقه در آن قرار بدهید. این کار را هر روز انجام بدهید.سپس پایتان را خشک کنید.

نمک

روش دیگر برای از بین بردن بوی پا، استفاده از نمک‌هاست. برای این کار نصف فنجان نمک کوشر یا یک‌چهارم فنجان نمک را در ۴ فنجان آب بریزید و به‌مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پاهایتان را در آن قرار بدهید. این روش تأثیر مثبتی در افزایش سلامت پوست و کشتن قارچ‌ها دارد و به پیشگیری از بیماری‌های پوستی و درمان بوی پا کمک می‌کند. وسپس پایتان را خشک کنید.

دو توصیه ویژه ما برای کاهش بوی پا

تعویض کفش

هر روز یک کفش خاص نپوشید. این کار به جلوگیری از ایجاد بوی پا کمک شایانی می‌کند. وقتی که از ۲ یا ۳ جفت کفش استفاده کنید، به کفش‌‌هایتان فرصت می‌دهید که قبل از استفاده‌ی بعدی کاملا خشک شوند. این کار می‌تواند به پیشگیری از «کراتولیز حفره‌ای» کمک کند. (کراتولیز حفره‌ای عارضه‌ای است که موجب ایجاد حفره‌هایی در کف پا می‌شود و قدرت تحمل فشار بر سطح کف پا را کاهش می‌دهد.)

از کفش های چرم استفاده کنید زیرا این کفش ها باعث می شود پای شما تنفس کند و از عرق کردن پایتان جلوگیری کنید. همچنین پوشیدن صندل طبی نیز می‌تواند از ایجاد بوی پا جلوگیری کند. و سعی کنید از کفش هایی استفاده کنید که کفی آن قابل تعویض باشد. 

توصیه می شود این مقاله را  کفی طبی مناسب باید دارای چه ویژگی باشد؟ مطالعه کنید.

جورابتان را مرتبا تعویض کنید

پوشیدن جوراب، مخصوصا جوراب‌هایی که رطوبت را به‌خوبی جذب می‌کنند مانند جوراب‌های نخی، پشمی یا ترکیب نخی و پشمی، ضروری است. جوراب‌های نخی و پشمی بهتر از جوراب‌های نایلونی هستند. برخی جوراب‌های ورزشی منافذی دارند که به جریان هوا و جلوگیری از تعریق پاها کمک می‌کنند. و هر روز از جوراب تمیز استفاده کنید.

 

 

تماس با پشتیبانی
1
ارسال پیام به پشتیبانی سایت
نیاز به راهنمایی دارید؟