فواید کفش ایمنی چیست؟

فواید کفش ایمنی

مهم نیست که شغل شما چیست؟ پوشیدن کفش ایمنی می تواند از آسیب های جدی به پاها و کل بدن شما را از خطرات نجات دهد. ما در این مقاله سعی داریم درباره فواید کفش ایمنی با شما عزیزان اطلاعاتی را در میان بگذاریم پس با ما همراه باشید.

مضرات و فواید کفش ایمنی

فواید کفش ایمنی

پژوهشگران گزارش کرده اند که استفاده از کفش هاي نامناسب علاوه بر آسيب هاي جسمي جبران ناپذير. بر اعصاب و روان و راندمان فرد نيز تاثير مي گذارد. علاوه براين، مهره هاي کمري و گردن نيز به دليل ارتباط مستقيمي که با پا دارند، دچار آسيب هاي جبران ناپذيري مي شوند. انتخاب کفش مناسب مي تواند از بروز بسياري از ناراحتي هاي جسمي و عضلاني در فرد جلوگيري کند و سلامت قامت و روان افراد را به دنبال دارد.

برای کارگرانی که هنگام کار، پاهای آنها درمعرض خطر برخورد با اجسام داغ و برنده یاسقوط اجسام قرار دارد، باید کفش و پوتین ایمنی با رعایت استاندارد تهیه ودر اختیار آنها قرار گیرد.

پا یه عنوان ستون بدن عمل می کند پس برای مراقبت از آن باید از تجهیزاتی استفاده کنیم که بدانیم کاملا از ما محافظت می کند یکی از تجهیزاتی که پای ما را از خطرات احتمالی محافظت می کند کفش ایمنی است. اما هر کفش ایمنی مناسب ما و کارمان نیست پس بنابراین برای آنکه کفش ایمنی مناسبی را بتوانیم انتخاب کنیم باید از انواع کفش ایمنی آگاه شویم در ادامه با ما همراه باشید که در این باره اطلاعاتی را در این زمینه برای شما عزیزان بیان کنیم.

تاریخچه به وجود آمدن کفش

انسان های اولیه برای محافظت از پای خود ابتدا از برگ درختان و حصیر و سپس از چوب و بعد از آن از پوست حیوانات استفاده می کردند. همزمان با رشد تمدن بشری کفش نیز از پیچ و خمهای تاریخی گذر کرده و مدلهای مختلفی به خود دید. به طور مثال قبل از جنگ جهانی اول کفش هایی با پاشنه تقریبا ۵۰ سانتی متری مُد روز بوده. بعد از جنگ جهانی و همزمان با رشد انفجاری صنعت، تولید کفش نیز دچار تحول گردید و انواع کفش ها برای مصارف مختلف تولید شد از جمله برای استفاده کسانی که در معادن و کارخانه ها مشغول کار بودند. به طوریکه هم اکنون کفش ایمنی با تنوع بسیار بالا برای محیط ها و شرایط مختلف کاری تولید می شود.

انواع کفش ایمنی

فواید کفش ایمنی

در ادامه به تعدادی از رایج ترین کفش های ایمنی که در صنایع مختلف استفاده می شود اشاره می کنیم:

کفش ایمنی با سر پنجه فولادی با زیره پی یو ( pu ) یا پلی یورتان

رایج ترین نوع کفش ایمنی می باشد. از مزایای کفش های زیره پی یو عبارتند از: سبکی، ضد لغزش و ضد سایش آنها و همچنین مناسب برای محیط های اسیدی رقیق، محیط های نفتی و روغنی و خط مونتاژ کارخانه ها می باشد. درجه ذوب مواد پی یو ۸۰ سانتی گراد است.

کفش ایمنی با سرپنجه فولادی با زیره تی پی یو- پی یو ( pu-tpu )

بعد از پی یو مواد دیگری نیز وارد عرصه تولید کفش شده است که مقاومت بیشتری نسبت به مواد پی یو در مقابل خوردگی، ساییدگی و حرارت دارند که معمولا به صورت ترکیبی دو لایه با مواد پی یو تولید می شود. و مناسب محیط هایی با غلظت اسید بالاتر حرارت نسبتا بالا و محیط ها ماشین کاری مخصوصا آغشته به آب صابون می باشد. معمولا وزن کفش ایمنی با زیره تی پی یو سنگین تر از کفش های ایمنی با زیره پی یو بوده و درجه ذوب مواد تی پی یو ۱۷۰درجه سانتی گراد می باشد.

 

کفش ایمنی با زیره RUBER (لاستیک)

زیره RUBER مقاوم ترین نوع زیره کفش ایمنی محسوب می گردد که برای محیط های کاملا اسیدی مثل اسید سولفوریک ۹۸ درصد و همچنین برای حرارت های بسیار بالا مثل کنار کوره های ذوب مناسب می باشد. وزن کفش با زیره Ruber معمولا سنگین تر از انواع دیگر کفش بوده و نقطه ذوب این نوع از کفش ایمنی ۲۷۰ درجه درجه سانتی گراد می باشد.

 

کفش ایمنی با سرپنجه کامپوزیت

این نوع کفش ایمنی محافظ جریان الکتریسته (عایق برق) است. و فاقد هر گونه فلز می باشد که به دو صورت کفش محافظ فشار ضعیف و محافظ فشار قوی تولید می گردد.

کفش ایمنی کانداکتیو

فواید کفش ایمنی کانداکتیو این است که هادی جریان برق است و در محیط های با خطر انفجار بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

طبقه بندی کفش های ایمنی

کفش ایمنی از نظر کاربرد و محیط هایی که در آن مورد استفاده قرار می گیرد به انواع مختلفی طبقه بندی می شوند که در ادامه به مهمترین آنها اشاره می گردد:

  1.  کفش ایمنی پلاستیکی از صدمات شیمیایی جلوگیری می کند.
  2.  کفشهایی که دارای کفه فلزی هستند در برابر سوراخ شدن مقاوم اند.
  3.  کفش ایمنی با کف پایی مخصوص، از پنجه، قوزک و تمام قسمت های پا در موقع دویدن محافظت می کند.
  4.  کفش ایمنی پنجه فولادی، از پنجه ی پا در برابر فشار و ضربه مراقبت می کند.
  5.  کفشهای ایمنی از جنس بوتیل از پا در مقابل مواد خورنده مواظبت می کند.
  6.  کفش ایمنی از جنس پلاستیک سخت در مقابل جریان برق عایق است.

مقالات مرتبط:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پشتیبانی
1
ارسال پیام به پشتیبانی سایت
نیاز به راهنمایی دارید؟