کاهش خطرات کاری و بالا بردن ایمنی در کار

همان طور که شما خانه خود را مرتب و تمیز می کنید و محیط خود را ایمن می سازید در محیط کار نیز به همین صورت است. شما باید محیط کار خود را مرتب کنید و تمام خطرات را به حداقل برسانید. بسیاری از کارکنان دچار خطرات کاری می شوند عمد این خطرات بر اثر رعایت نکردن ایمنی و بهداشت کاری است. ما در این مقاله این موضوع را برای شما عزیزان بیشتر باز می کنیم و توضیح خواهیم داد امیدواریم که با خواندن این مطلب خطرات کاری را کاهش دهید و ایمنی در کار افزایش یابد با ما همراه باشید.

چگونه خطرات کاری خود را کاهش و ایمنی در کار را بالا ببریم؟

سطوح لغزنده در کار

طبق آمار سقوط و لغزش دومین عامل جراحات یا بیماری‌های غیرکشنده‌ی محیط کار بوده است.

بر اساس استاندارد سطوح (۱۹۱۰٫۲۲(a)) اداره‌ی ایمنی و بهداشت محیط کار آمریکا (OSHA)،  محیط‌های کار باید تمیز و منظم و کاملا بهداشتی نگه داشته شوند. این قانون معابر، انبارها و اتاق‌های خدمات را شامل می‌شود. کف زمین باید خشک و تمیز باشد. در جایی که فرایندهای خیس انجام می‌شود، حتما باید زه‌کشی وجود داشته باشد.

کارفرمایان باید مواد کافی و مناسبی برای ساخت کف زمین (مثلا سیمان، کاشی سرامیک یا مواد دیگر) با توجه به شرایط محیط کاری و میزان استقامت این مواد در این شرایط انتخاب کنند. سپس باید رویه‌های توسعه و اجرای فعالیت‌های ایمنی و بهداشتی محیط کار را با استفاده از روش‌های مناسب شستشو ایجاد نمایند.

در خصوص چیزهایی مثل روغن و گریس اگر از برنامه‌های شست‌و‌شوی درستی استفاده نشود، مثلا تنها با شستن کف، به جای از بین بردن روغن و گریس، لغزندگی به جاهای دیگر پخش می‌شود.

راه حل های دیگر برای از بین بردن محیط های لغزنده

  •  پاک نمودن قطره‌ها و چکه‌ها
  • نصب آینه و علائم هشدار در نقاط کور
  • ترمیم یا تعویض کف‌‌پوش فرسوده
  • استفاده از قطره‌گیر و محافظ
  • استفاده از پادری، پلتفرم، کف‌پوش‌های کاذب یا سایر کف‌پوش‌های خشک‌کن

کاهش خطرات آتش سوزی

کارکنان وظیفه دارند که از جمع شدن مواد قابل‌اشتعال غیرضروری جلوگیری کنند. زباله‌های قابل‌اشتعال باید در محفظه‌هایی مخصوص جمع‌آوری شده و روزانه دفع شوند.

توصیه های در این زمینه

  • مواد قابل‌اشتعال را تنها به مقدار مورد نیاز در محیط کار نگه‌داری کنید.
  • مواد قابل‌اشتعال و زودسوز را در محلی مشخص و دور از منابع احتراق نگه‌داری کنید
  • از آلوده شدن لباس‌ خود با مایعات قابل‌اشتعال جلوگیری کنید.
  • در صورت وقوع این اتفاق، لباس‌های خود را تعویض نمایید.
  • نباید هیچ مانعی در راهروها و درب‌های خروج‌ اضطراری وجود داشته باشد.
  • از انباشتن کالاها یا اقلام در راه‌پله‌ها اجتناب کنید.
  • مواد اولیه‌ را حداقل ۴۶ سانتی‌متر از آب‌پاش‌های خودکار، کپسول‌های آتش‌نشانی و کنترل‌کننده‌های آب‌پاش‌ها دور نگه دارید.
  • مواد انباشته تا سقف باید یک فاصله‌ی ۹۲ سانتی‌متری را حفظ کنند.

گرد و خاک در محیط کاری

انباشتگی بیش از ۱/۳۲ گرد و غبار در هر اینچ یا ۰/۸ میلی‌متر که باعث پوشیدگی حداقل ۵ درصد سطح اتاق می‌شود می‌تواند منجر به انفجاری شدید گردد. حتما باید محیط کار را در برابر خطرات احتمالی مرتبط با کیفیت هوا و گرد و غبار تست کرد. پس بنابراین از آب و یا مکش های برای این کار استفاده کرده و از جمع شدن گرد و خاک در محی کار جدا خودداری کنید.

مرتب کردن محیط کار

محیط کار به‌هم‌ریخته می‌تواند منجر به مشکلات ارگونومی و مصدومیت شود چرا که کارکنان فضای کمتری برای حرکت دارند.وقتی جایی به‌هم‌ریخته باشد، احتمال مصدومیت‌های بریدگی و جراحت بالا می‌رود. در این صورت شما آنقدر فضا برای راه‌اندازی درست ایستگاه کاری خود و جابجایی در محیط نخواهید داشت. در این شرایط کارکنان باید هر لحظه برای عبور از جایی به خودشان پیچ و خم بدهند.

پیشنهاد می‌شود که :

  1. که کارکنان پس از استفاده از ابزارها و سایر مواد، آنها را سر جای خود بگذارند و مواد غیرقابل استفاده را دفع کنند.
  2. ابزارها و مواد را از راهروها، خروجی‌های اضطراری، تابلوهای برق و درب‌ها جمع کنید و محیط را مرتب نمایید.
  3. سطل‌های زباله را پیش از سرریز شدن خالی کنید.

استفاده از تجهیزات ایمنی 

از آنجایی که در مواقعی کنترل بخش مهمی از عوامل زیان آور شغلی (شامل عوامل شیمیایی، فیزیكی، مكانیكی و بیولوژیكی) در منبع تولید یا در مسیر انتقال امكان پذیر نیست; تنها راه حل باقی مانده تجهیز پرسنل به وسایل حفاظت فردی مناسب و استاندارد خواهد بود.

هنگام تمیزکاری محیط کار، از تجهیزات ایمنی شخصی مثل کفش‌های جلوبسته و عینک ایمنی استفاده کنید. با توجه به ریسک‌ها و خطرات ممکن، در مورد نوع لباس ایمنی که باید بپوشید تصمیم‌گیری نمایید

مقالات مرتبط:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پشتیبانی
1
ارسال پیام به پشتیبانی سایت
نیاز به راهنمایی دارید؟