معرفی اجزای مختلف کفش های ایمنی

معرفی اجزای مختلف یک کفش های ایمنی

کفش های ایمنی در ظاهر تفاوت چندانی با کفش های معمولی ندارند. اما از کفش های معمولی سنگین تر و دارای مقاومت بیشتری هستند. کفش های ایمنی را معمولا از جنس چرم می سازند. زیرا دارای مقامت بیشتری نسبت به سایر جنس های مورد استفاده برای تولید انواع کفش می باشد.

استفاده از کفش ایمنی در حین کار به اوایل قرن بیستم بر می گردند. زمانی که کارگران به لطف فعالان اجتماعی از حقوق خود آگاهی پیدا کردند و سلامت آنها در حین کار در اولویت قرار گرفت. این روزهای با تولید انبوه کفش ها و لوازم ایمنی, استفاده از آنها در محیط های کاری برای حفظ سلامت و جلوگیری از آسیب های احتمالی جز بدیهیات است.

هر کفش ایمنی دارای اجزای مختلفی است. که در این مقاله قصد داریم ضمن معرفی هر بخش کاربرد آن را نیز برای شما بیان کنیم. لذا تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

اجزای کفش های ایمنی

"معرفی

کفش های ایمنی از بخش های مختلفی تشکیل شدند از جمله سرپنجه,

سرپنجه

سرپنجه ی کفش های ایمنی محل قرارگیری انگشتان است که وظیفه ی محافظت از انگشتان را در هنگام وقوع حادثه مانند؛ افتادن اشیا, ریختن مواد شیمیایی, حرارت و … را بر عهده دارد. شرایط ساخت و مواد مورد استفاده در ساخت سرپنجه های کفش های ایمنی با توجه به کارایی و مصارف مختلف متفاوت است. اما در حالت کلی برای ساخت این قسمت از موادی مانندکامپوزیت، پلاستیک, آلمینیوم یا حتی فولاد و انواع فلز استفاده می شود.

رویه یا روکش

در بیشتر کفش های ایمنی از روکش براق و صاف استفاده می شود. این روکش ها باید هوا را به خوبی عبور دهند به طوری که پوشیدن طولانی مدت آنها آزاردهنده نباشد به خصوص در فصل های گرم سال. معمولا در تولید روکش های کفش ایمنی از چرم استفاده میشود تا هم مقاومت بیشتری داشته باشد و سازگار با پوست باشد.

روکش داخلی

روکش داخلی یک کفش ایمنی نیز باید از جنسی ساخته شود که سازگار با پوست انسان باشد, رطوبت را جذب کند و به سرعت نیز خشک شود. جنس روکش های داخلی باید به گونه ای باشند که به خوبی انتقال دهنده ی هوا به پا باشند تا از بیماری های پوستی مانند قارچ که ناشی از قرار گرفتن پا به مدت طولانی در کفش های مرطوب است, جلوگیری کند.

کفی کفش ایمنی

"معرفی

کفی کفش های ایمنی باید متناسب با قوس پا طراحی شده باشند یا به بیانی دیگر به صورت طبی طراحی شده باشند. یک کفی استاندارد و مناسب به‌صورت یک‌تکه مسطح در داخل کفش است و معمولاً از جنس‌های مختلف مانند فوم، چرم، فلز، پلاستیک یا دیگر موارد ساخته می‌شود.

یک کفی مناسب ضمن اینکه باعث میشود پا در موقعیتی ساکن قرار بگیرد و فشارهای اضافه را خنثی کند در مواردی نیز متواند ایرادهای پا را نیز اصلاح کند. ایرادهایی مانند صافی کف پا, کج راه رفتن وسخت راه رفتن و … .

معمولا کفی های مورد استفاده در کفش ها را میتوان به دسته های کفی سخت, کفی نرم و کفی نیمه سخت تقسیم کرد.

وظایف انواع کفی ها را میتوان به طور خلاصه به صورت زیر بیان کرد؛

  • مراقبت و محافظت از پاها و قرار دادن پا دموقعیت درست
  • پیشگیری یا اصلاح ایرادهای پا یا برطرف کردن درد و ناراحتی ناشی از این ایرادها
  • بهبود کلی عملکرد و کارایی پاها و مچ پاها در ساعتهای طولانی استفاده از کفش ایمنی

زیره کفش

در مورد زیره ی مناسب کفش  ایمنی شاید به وفور نام PU را شنیده باشید. PU خلاصه شده ی عبارت Poly Urethane یا پولی اورتان است. در تولید این زیره های از دو ماده ی پلی ال و ایزوسیانات استفاده شده است. اما واقعا این مواد چه کاربرد و مزیتی دارند که از آنها در تولید زیره ی کفش ایمنی استفاده میشود.

زیره های تولید شده با این مواد بسیار سبک هستند و دارای انعطاف و مقاومت بالایی در مقایسه با سایر زیره ها هستند لذا میتوان از این زیرهها به مدت طولانی و برای مصارف سخت استفاده کرد.

در فصول سرد زیره های PU دارای عایق حرارتی هستند و احتمال شکستگی در آنها بسیار کم است. از دیگر ویژگی های این زیره مقاومت در برابر لغزش و رطوبت است. همه ی این ویژگی ها سبب شده تا این زیره ها بهترین گزینه برای استفاده در کفش های ایمنی باشند.

استفاده از کفش های ایمنی در مشاغل زیر بسیار حیاتی است

"معرفی

مشاغلی که در ادامه نام خواهیم برد باید حتما از کفش های ایمنی استفاده کنند تا آسیب ها و خطرات وارده در حین کار را به حداقل برسانند.

  • معدن کاران
  • حفارها
  • آتش نشان ها
  • کوهنوردان
  • آهنگران
  • جوشکارها
  • شغل های مرتبط با مواد شیمیایی
  • شغل های مرتبط با موادی که خورنده هستند
  • نظامیان
  • شغل های مرتبط با برق
  • ورزش کارها
  • و…

نحوه ی نگهداری از کفش ایمنی

استفاده ی درست

همانطور که کفش ایمنی وظیفه ی نگهداری و محافظت از پای ما را بر عهده دارد لازم است که ما نیز از آن مراقبت کنیم. برای این منظور در درجه ی اول باید کفش ایمنی مناسب محیط کاری خود و درست در اندازه ی پا انتخاب کنیم.

کفش های ایمنی فقط در محیط های کاری مورد استفاده قرار میگیرند لذا اگر برای مدتی قصد ندارید از آن استفاده کنید لازم است تا آنها را در جعبه های مقوایی قرار دهید. استفاده از پلاستیک برای نگهداری هیچ نوع کفشی مناسب نیست. زیرا در مدت زمان طولانی ممکن است شکل و طراحی ارگونومیک کفش را تغییر دهد.

نظافت

پس از هر بار استفاده از کفش های ایمنی لازم است تا آن را خشک کنید. خشک کردن این نوع کفش ها به دلیل جنسی که دارند ممکن است کمی طول بکشد. ضمن اینکه برای خشک کردن کفش های ایمنی به هیچ عنوان از بخاری, انواع فن و یا حتی خشک کن ها استفاده نکنید. کفش ایمنی برای خشک شدن کافی است تا در محیطی تهویه دار قرار بگیرد.

در صورت استفاده از بخاری و انواع خشک کن ها رویه ی کفش از بین می رود و به سرعت فرسوده می شود.

برای مطالعه ی بیشتر دراین زمینه پیشنهاد می کنیم به مقاله ی چگونگی نگهداری از کفش ایمنی یحیی نگاهی بیندازید.

2 دیدگاه برای “معرفی اجزای مختلف کفش های ایمنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پشتیبانی
1
ارسال پیام به پشتیبانی سایت
نیاز به راهنمایی دارید؟