نکات ایمنی در خصوص مراقبت از دست

نکات ایمنی در خصوص مراقبت از دست

در کارهای صنعتی و یا حتی کشاورزی ، دست یکی از پر کاربردترین اندام هاست پس بنابراین مراقبت از این عضو برای همه ما مهم و ضروری می باشد. اما سوال این جاست که چگونه می توان از دستانمان در برابر صدمات و خطرات کاری مراقبت کنیم. ما در این مقاله نکات ایمنی را درباره مراقبت از دستها در اختیار شما می گذاریم. و امیدواریم این نکات را مطالعه و آن را عملی کنید تا انتها مطلب با ما همراه باشید.

 

راه کارها و نکات ایمنی

*در صورتی که یک وسیله یا ماشین بنا به دلیلی به درستی کار نکرد و خراب شد، هرگر درحالی که سیم آن در برق است و روشن است سعی به تعمیر آن نکنید. در عوض دستگاه یا وسیله را خاموش کرده، از برق در بیاورید و به سرپرست کار اطلاع دهید.
*برای ورود مواد داخل یک دستگاه یا وسیله از دستان و انگشتان خود استفاده نکنید.

*در صورتی که سپر و گارد حفاظتی یک وسیله یا ماشین روی آن نصب نبود، هرگز از آن وسیله استفاده نکنید و مورد را به اطلاع سرپرست کار برسانید.

*از ابزار و وسایل راحت و اندازه ی دست خود استفاده کنید. ابزاری که استفاده می کنید باید راحت باشند و موجب خستگی و درد در ناحیه مچ شما نشود. در ضمن به خاطر داشته باشید که دست خود را راحت و خنثی نگه دارید.

*اگر قرار است با مواد شیمیایی و سمی کار کنید، پس بنابراین از دستکش مناسب استفاده کنید، از پوست دستانتان در برابر مواد شیمیایی حفاظت کنید. بعضی از این مواد از خود گرما تولید می کنند.

*از نحوه ی خاموش کردن یک دستگاه یا وسیله الکتریکی در مواقع اضطراری اطلاع داشته باشید. شاید نیاز باشد که با سرپرست کار خود در این باره صحبت کنید و از وی کمک بخواهید.

*اگر از مواد مخدر یا الکل استفاده کرده اید،هرگز سعی به استفاده از یک ماشین و وسیله نکنید.

 

رسیدگی به زخم ها و بریدگی ها

*اگر دستتان کمی جراحت برداشت و زخم آن بسیار ناچیز بود، کار را متوقف کنید، مورد را به سرپرست کار گزارش دهید. سریعاً با استفاده از جعبه کمک های اولیه، از کسی بخواهید که زخم یا بریدگی را برایتان پانسمان کند.

*برای زخم و بریدگی ها جدی و شدید، با وارد کردن فشار در محل زخم، سعی کنید مانع از خارج شدن خون شوید. زخم را با پارچه ی تمیز بپوشانید و سعی کنید که دست جراحت دیده را بالاتر از سطح قلب نگه دارید. هر چه سریع تر با اورژانس تماس بگیرید.

*در خصوس شکستگی استخوان از یک پاکت یخ استفاده کنید و از قرار دادن مستقیم یخ روی ناحیه صدمه دیده خوداری کنید. سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.

*اگر دست یا انگشت فرد قطع شد، سعی کنید که از آن نگه داری کنید. تکه ی جدا شده را در داخل یک پارچه ی نم دار و نسبتاً خیس قرار دهید. سپس با قرار دادن آن داخل یک پاکت پلاستیکی یا محفظه ی بسته و روی یخ، قسمت جدا شده را به همرا فرد مسدوم به بیمارستان منتقل کنید.

*هنگام کار با یک ماشین، از قرار دادن دست و یا انگشتان خود در قسمت های داخلی خودداری کنید.

 

 

نکات ایمنی که باید آنها را دانست

 

خیلی از افراد هستند که در هنگام کار کردن با وسایل و ماشین آلات صنعتی و غول پیکر ایمنی را رعایت نمی کنند. برای مثال برای تعویض زنجیر چرخ و یا چرخ دنده ها ممکن است که افراد به دستان خود آسیب وارد کنند. با هدف جلوگیری از این خطر شما می توانید با پوشیدن دستکش ایمنی این خطرات را کاهش دهید. اما انتخاب نوع دستکش نیز مهم است چرا که هر دستکش ایمنی لزوما از دستان شما محافظت نمی کند.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه انواع دستکش های ایمنی می توانید به مقاله ای با نام  راهنمای انتخاب انواع دستکش ایمنی کار مراجعه کنید.

نکات ایمنی و بهداشت دست ها

نکات ایمنی در خصوص مراقبت از دست

 

  1.  وجود هر گونه زخم و بریدگی روی سطح پوست دستان و انگشتان می تواند موجب عفونت شدید شود. تماس دست با اسید،
  2.  مایع های حلال و یا هرگونه مایع های خطرناک دیگر می تواند باعث سوختن و آسیب دیدگی پوست شود. در نتیجه به اماس یا حساسیت پوستی منجر خواهند شد.
  3.  حرکت های تکراری دست، انگشتان و ناحیه ی مچ دست می تواند به درد و ناراحتی عصبی بیانجامد.
  4. اکثر صدماتی که به دست افراد وارد می شود ناشی از بی صبری و قضاوت نادرست است. بعضی از صدمات در پایان روز کاری و به دلیل خستگی و عجله زیاد اتفاق می افتند.
  5. شاید دست شما به طور اتفاقی با قسمت هایی از یک وسیله یا ماشین در تماس باشد که حفاظ حفاظتی نداشته باشد.
  6. برای استفاده و کار کردن با خودروهای سنگین لازم است تا دوره هایی را گذرانده باشید.

 

مقالات مرتبط: 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با پشتیبانی
1
ارسال پیام به پشتیبانی سایت
نیاز به راهنمایی دارید؟